15. nov. 2015

Prosjekt ukesmeny.

Nå er det på tide å blåse liv i denne bloggen igjen.
Det har blitt noen år siden sist pga ny jobb og hektisk hverdag.
De neste ukene kommer jeg til å presentere ukesmenyer. Før brukte jeg skammelig mye penger på mat for en uke. Det var først etter en gjennomgang av kontoutskrifter for et helt år tilbake at jeg forsto hvor lekkasjen i bankkontoen var. Og det var altså matbudsjettet som sto for den største lekkasjen.

Jeg har aldri vært en tusenkunstner på kjøkkenet. Jeg har faktisk aldri likt å lage mat engang. Det var en kjedelig plikt jeg måtte gjennom hver dag pga arvingene. Det resulterte i mye posrmat, pølser og pizza. Ikke mye sunt der altså. Og når jeg attpåtil så hvor mye penger jeg brukte på all søppelmaten var det på tide med en snuoperasjon.  Jeg begynte å planlegge ukesmenyer. Målet var å lage mat som var både sunn, billig og overkommelig å lage for en som meg. Menyene skulle være så nøye planlagt at det holdt å handle en gang i uka. Og det gikk faktisk overraskende bra.

 For å utvide repertoaret skulle jeg prøve minst en ny oppskrift hver uke. Mange av de lager jeg aldri igjen, men flere av de er nå fast innslag på ukesmenyene mine.  Det som har vært mest populært er min hjemmelagede tomatsuppe med pasta og kjøttboller. Ungene bare elsker det og oppskriften kommer etterhvert.

Ingen kommentarer: